Malatya Usulü Kömbe için kullanılan malzemeler :
kepek unu
kıyma
ceviz
tereyagı
1 adet yumurta sarısı
bir yemek kaşıgı salça
su
maya
Tarifi : Önce unu su ve mayayla iyice yoğuralım sonra bir tencerecede kıyma ceviz ve 3 yemek kaşıgı kepekli unu kavuralım. Mayalanmış hamurumuzu 2 parçaya bölelim. Hamurun bir parçasını tepsi büyüklüğünde açalım. Üstüne hazırladıgımız harcı dökelim üstüne tekrar ayırdıgımız hamuru açıp koyalım. Böreğin üstünü bıçak yardımıyla dilim dilim keselim. Üstün salçayı ve yumurta sarısını sürüp 200 derecelik fırında pişirelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Ayran Kaç Kişilik : 8
Gönderen : SEVİLAY Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2005