Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Malatya Usulü Kömbe

(Malatya Usulü Kömbe nasıl yapılır)

Malatya Usulü Kömbe için kullanılan malzemeler :
kepek unu
kıyma
ceviz
tereyagı
1 adet yumurta sarısı
bir yemek kaşıgı salça
su
maya

Tarifi :
Önce unu su ve mayayla iyice yoğuralım sonra bir tencerecede kıyma ceviz ve 3 yemek kaşıgı kepekli unu kavuralım. Mayalanmış hamurumuzu 2 parçaya bölelim. Hamurun bir parçasını tepsi büyüklüğünde açalım. Üstüne hazırladıgımız harcı dökelim üstüne tekrar ayırdıgımız hamuru açıp koyalım. Böreğin üstünü bıçak yardımıyla dilim dilim keselim. Üstün salçayı ve yumurta sarısını sürüp 200 derecelik fırında pişirelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Ayran
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : SEVİLAY
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2005

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.