Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Enginarlı Patates Tava

(Enginarlı Patates Tava nasıl yapılır)

Enginarlı Patates Tava için kullanılan malzemeler :
800 gram patates
8 adet küçük körpe enginar
3 yemek kaşığı limon suyu
3 diş sarmısak
3 adet soğan
1 demet roka
70 ml. zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sirke
tuz
karabiber

Tarifi :
Patatesleri tuzlu suda haşlayın, süzün, kabuklarını soyun. Buzdolabına koyu, soğuduktan sonra ince ince dilimleyin.

Enginarların saplarını 5 cm kalacak şekilde bıçakla kesin. Sapların kalan bölümün beyaz kısımları gözükünceye dek soyun.

Enginarın sert dış yapraklarını ayıklayın. Kalan körpe yaprakların tepe kısmını kesin.

Çanak kısmını dıştan hafifçe traşlayın. Ayıkladığınız enginarları hemen limonlu suya koyun, ağzı açık olarak 15 dk pişirin. Delikli kepçe ile çıkartıp süzün, dörder parçaya bölün.

Sarmısakları soyun, dilimleyin. Soğanları ayıklayıp küb şeklinde doğrayın.

Rokayı yıkayın küçük parçalar halinde koparın. Büyük bir tavada 50 ml zeytinyağında 1 yemek kaşığı tereyağında kızdırın. Patates dilimlerini kızgın yağda kıtır kıtır kızartın. Soğan ve sarmısakları katıp kavurmaya devam edin. Karabiber, tuz ile tatlandırın.

Aynı zamanda ikinci büyük bir tavada kalan zeytinyağı ve tereyağı kızdırın. Enginarları kuvvetli ateşte kavurun. Sirke ilave edip, bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Rokayı katıp patateslerle karıştırın, hemen servis yapın.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 03 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.