Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Pür Lezzet

(Pür Lezzet nasıl yapılır)

Pür Lezzet için kullanılan malzemeler :
500 gr. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim ekmek içi
tuz, karabiber, kimyon
3 orta boy domates
3 orta boy patates
3 adet patlıcan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvıyağ

Tarifi :
Kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ufalanmış ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ilave edin. Yumurtayı kırın. İyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada 2 yüzünü de kızartın. Patlıcanları alacalı soyup, 1 cm. kalınlığında yuvarlak kesin. Sıvı yağda kızartın. Patatesleri soyup, domateslerle birlikte halka şeklinde kesin. Yuvarlak fırın kabına köfte, patlıcan, domates, patetes sıralaması ile yuvarlak olarak dizin. Yarım çay bardağı sıcak suda domates ve biber salçasını eritip, üzerine gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 29 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.