Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Telmakşi

(Telmakşi nasıl yapılır)

Telmakşi için kullanılan malzemeler :
1 kg. kabak
400 gr. kıyma
2 adet sivri biber
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
karabiber kırmrzıbiber tuz
sarmısak
yoğurt
sıvıyağ

Tarifi :
Kabaklar yıkandıkdan sonra kazınarak ortadan ikiye bölünüp, dolma gibi oyulur. Sırası ile soğan, kıyma, sivribiber, domates kavrulur. Maydanoz ve baharatlar eklenir. Oyulmuş kabaklar yağda kızartılır ve içlerine kavrulan kıyma doldurularak tencereye dizilir. Salçalı su (fazla olmamak kaydıyla) eklenir. Hafif ateşte 15 dakika pişirilir. Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 29 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.