Ana Sayfa > Çorbalar > Mahluta Çorbası

(Mahluta Çorbası nasıl yapılır)

Mahluta Çorbası için kullanılan malzemeler :
1,5 litre et suyu
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 adet orta boy patates
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
3 orta boy havuç
1 büyük kuru soğan
75 gr margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
1,5 çorba kaşığı kimyon

Tarifi :
Mercimeği yıkarken çok köpüklü bulanık bir su çıkar. Berrak su çıkana kadar çok iyi yıkayın. Yıkama bitince süzgeçde süzülmeye bırakın. Patatesi, havucu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Kaynatmış olduğunuz et suyunun içine havuç, patates ve yıkanmış mercimeği koyarak iyice pişmesini temin edin. Mercimek çok köpük çıkaracağından sık sık delikli kepçe ile köpüğünü alarak atın. Bir müddet sonra köpük çıkmaz. Et suyundaki malzeme özleşinceye kadar kaynatmaya devam edin. Çorba kaynarken yağın yarısı ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Yanmamasına dikkat edin. Domates salçasını da katarak bir miktar daha kavurduktan sonra kimyonu, tuzu, karabiberi ve pulbiberi ilave edin. Bir iki çevirip ateşten alın. Elde edilen bu kırmızı renkteki yağlı karışıma özleşmiş çorbayı da katarak, bir taşım daha kaynatın. Çorba tenceresini biraz ılımaya bırakın ve bilahare tüm karışımı blenderden geçirin. Çorba koyu görünüyorsa inceltmek için süt veya su katın. Ancak Mahluta Çorbası biraz koyuca olur.Ayırdığımız margarin kırmızı biberle yakarak servisten önce çorbanın üzerine dökün. Bunu margarin yerine tereyağı ile yaparsanız nefis bir yanmış tereyağı kokusu ve lezetti elde edersiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kurutulmus, irice tavla zarı ekmek tanelerini, bir miktar sarımsak tozu ile birlikte çorbaya ilave ederseniz hem güzel bir görünüm hem de ayrı bir lezzet elde etmiş olursunuz.
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mayıs 2006

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.