Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > İspanyol Omleti

(İspanyol Omleti nasıl yapılır)

İspanyol Omleti için kullanılan malzemeler :
4 adet patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan
tuz, karabiber
4 adet yumurta
taze soğanın yeşil sapları.

Tarifi :
Patatesleri yıkayıp soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dk pişirin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurun. Patatesleri de ilave edip, patatesler pembeleşinceye kadar orta ateşte 5-6 dk kavurmaya devam edin. Tuz ve biberle lezzetlendirin. Ateşten alın. Kavurma işlemini yaparken malzemelerin yapışmaması için devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın. Kavurmuş olduğunuz patatesleri ve soğanları çırpılmış yumurtalara katın. Tavanızı ateşin üzerine yeniden koyun, biraz kızdırın ve patatesli yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra çevirip öbür yüzünü de 2-3 dakika pişirin. Ateşten alın. Omletiniz biraz ılıdıktan sonra dilimleyip, ince ince doğradığınız taze soğanın yeşil saplarıyla süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.