Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Pirzola Tava

(Pirzola Tava nasıl yapılır)

Pirzola Tava için kullanılan malzemeler :
10 parça kuzu pirzola (yağsız)
4 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1/2 adet limon
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
20 gr acı pul biber
10 gr kara biber
10 gr kekik
1 bardak su (su bardağı)

Tarifi :
Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın. Domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin. Sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin. Su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün. Baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin. 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,055 saniyede oluşturuldu.