Havuçlu Fıstıklı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet tatlı sivri biber
1-2 adet havuç
bir miktar dolmalık fıstık ve kuş üzümü
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
Tarifi : Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin. Rendelenmiş havuç ve doğranmış sivribiberi de ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini ilave edin. 1 Tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa 1 çorba kaşığı salça ekleyin.
Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilav pişirir gibi pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : gülenes Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006