Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Yaprak Sarması

(Yaprak Sarması nasıl yapılır)

Yaprak Sarması için kullanılan malzemeler :
500 gr kuzu kıyması
250 gr asma yaprağı (salamura)
2 adet orta boy soğan
1 kahve fincanı pirinç (75 gr)
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
10 gr margarin
2 adet domates
250 gr kuru vişne
tuz
karabiber.

Tarifi :
Soğanları soyup ince ince doğrayın. Pirinci yıkayın. Maydanosun saplarını koparıp ince olarak kıyın. Domatesi küp doğrayın. Kıymanın içine soğan, pirinç, domates, maydanoz ve naneyi katıp karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice yoğurun. Salamura yaprakların tuzunun gitmesi için tek tek açıp bol suda yıkayın. Hazırladığınız içi yapraklara sarıp yayvan bir kaba dizin. Bir sıra sarma bir sıra vişne olacak şekilde dizin. Sarmaların üzerini asma yaprakları ile örtün. Margarini ekleyip ağırlık olması için sarmaların üzerine porselen bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.