Ana Sayfa > Et Yemekleri > Pirinçli Musaka

(Pirinçli Musaka nasıl yapılır)

Pirinçli Musaka için kullanılan malzemeler :
400 gr. kıyma
2 adet soğan
100 gr. pirinç
3 yumurta
1 lt süt
acı toz biber
kara biber
tuz

Tarifi :
Doğranmış soğan kavrulur , kıyma eklenir ve suyunu çekene dek biraz daha kavurulur. Yıkanmış pirinç, baharat ve tuzu eklenir, biraz daha kavurulur. Sonra bir tepsiye güzelce döşenir ve çırpılan yumurta süt karışımı üzerine dökülür. Hafif karıştırılır ve 200 derecedeki firinda pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Salata, yoğurt
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : mabel
Gönderdiği tarih : 13 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.