Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıtır Kurabiye

(Kıtır Kurabiye nasıl yapılır)

Kıtır Kurabiye için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 paket margarin
yeteri kadar un


Tarifi :
Bütün malzemeler bir kap içerisin de karıştırılır. Kulak memesi kıvamın da olacak şekilde hamur elde edilir. Hamur tezgah üzerine alınıp bir santim kalınlığında merdane ile açılır. Şekilli pasta kalıpları ile hamura bastırılarak kesilir. Kesilen şekilli hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerleri hafif pembeleşe ne kadar fırında pişirilir. Pişen kurabiyeler servis tabağına alıp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : çay, meyve suyu, kola
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 16 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.