Ana Sayfa > Glutensiz > Havuçlu Cevizli ve Üzümlü Muffinler

(Havuçlu Cevizli ve Üzümlü Muffinler nasıl yapılır)

Havuçlu Cevizli ve Üzümlü Muffinler için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı kırık ceviz
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı glutensiz un

Tarifi :
İlk olarak yumurta ve şekeri karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve havucu bu karışıma ekliyoruz.
Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeyi eleyip sıvı malzemenin üzerine döküyoruz. Kuru üzüm ve cevizleri de ekliyoruz. İşin püf noktası işte burada başlıyor. Muffinlerimizin klasik bir keke dönüşmemesi, yoğun ve biraz da şekilsiz olması için çok fazla karıştırmıyoruz.

Kek değil de muffin yapmak istiyorsak malzemeler çok karışmayacak yani anlayacağınız :) Oluşan katı karışımı iki kaşık yardımıyla kalıplarımıza döküyoruz.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakikada pişmiş olacaktır. Fırınların yapısından kaynaklı süre farklılıkları olabileceği için son olarak da kürdan testi uygulayıp piştiğinden emin olmamız gerekiyor.Kürdan pürüzsüz bir şekilde çıkıyorsa muffinlerimiz tam olarak pişmiştir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 22 Kasım 2014

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.