Ana Sayfa > Glutensiz > Glutensiz Lorlu ve Peynirli Poğaça

(Glutensiz Lorlu ve Peynirli Poğaça nasıl yapılır)

Glutensiz Lorlu ve Peynirli Poğaça için kullanılan malzemeler :
125 gr tereyağı
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 bardak ılık süt
1 paket yuva kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı lor
2 kaşık pirinç unu
2 kaşık patates unu yada 1 haşlanmış patates rendesi
Aldığı kadar glutensiz un

İç Malzemesi
125 gr peynir rendesi
maydanoz


Tarifi :
Yoğurma kabımıza öncelikle pirinç ununu, patates ununu ve bir miktar glutensiz un koyup harmanlıyoruz. Glutensiz unumuzu gerektikçe ilave edeceğiz.

Harmanladığımız unun ortasını açıp maya, toz şeker ve bir miktar ılık süt dökerek mayanın oluşmasını sağlıyoruz.

Mayalanma başlarken bir yandan unun kenarına yumurtaları, kabartma tozunu, yumuşamış tereyağını, tuzu ve kalan ılık sütü boşaltıyoruz. loru da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz
Hamurumuzu yoğurdukça un ekliyoruz ve ele yapışmayan bir hale geldiğinde yuvarlayıp bırakıyoruz.

Üzerini kapatıp 45 dk. bekletiyoruz.

Süre sonunda hamurumuzu tezgaha alıp tekrar yoğuruyoruz ve poğaça yapımına başlıyoruz.

İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlıyarak tezgaha diziyoruz. Elimizle şekillendirip ortalarına iç malzememizden koyuyoruz.

İster standart poğaça şeklinde, isterseniz yuvarlak olarak kapatıp ters dizerek şekillendiriyoruz. ( Ben her iki şekilde de yaptım)

Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Bu halde tepsi mayası için tekrar 30 dk bekletiyoruz. Süre sonunda 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırına veriyoruz.

Nar gibi kızaran poğaçalar sabah kalvaltısına ve ikindi çayına hazırlar.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 22 Kasım 2014

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.