Ana Sayfa > Glutensiz > Yumuşak Mısır Ekmeği

(Yumuşak Mısır Ekmeği nasıl yapılır)

Yumuşak Mısır Ekmeği için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı mısır unu
2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı yoğurt, (ılık)
½ su bardağı süt, (ılık)
50 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım bardaktan biraz az su,(sıcak)
1 tepeleme çay kaşığı kadar soda
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Mısır unu, nişastayı ve tuzu derin bir kap içine koyup karıştırın. Üzerine maya ve şekeri koyup karıştırın. Malzemenin ortasını açıp içine diğer malzemeleri koyup yoğurun. Akışkan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 3-4 saat sıcak bir ortamda sarıp mayalandırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına ekmek hamurunu boşaltın.

Sıcak fırında 200-210 derece, 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri çok sert olmasın istiyorsanız ekmeği fırından çıkarır çıkarmaz üzerine az su serpiştirin.

(mayalanmış hamurdan bardak kadar ayırıp içine yumurta 100 gr kadar peynir koyup yağlı tavada kısık ateşte önlü arkalı pişirin, kahvaltıda kalın krep olarak afiyetle yenir.)


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 22 Kasım 2014

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.