Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Havuç Topları

(Havuç Topları nasıl yapılır)

Havuç Topları için kullanılan malzemeler :
175 gr sade bisküvi(ince, ince kırılmış)
400 gr. toz şeker
125 gr. margarin(eritilmiş)
600 gr. havuç(rendelenmiş
1 su bardağı ceviz ya da fındık(dövülmüş)
1 paket hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 bardak su

Tarifi :
Hindistan cevizini yayvan bir kaba boşaltıp bir kenara ayırın. Bir tencereye havuç, şeker, su koyarak pişirin havuçlar macun halini alıp biraz kızarınca ocağı kapatın. Derince bir kase içerisine bütün malzemeleri koyun karıştırarak yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde avucumuza alıp ufak top şeklin de yuvarlayın. Top şeklini verdiğimiz tatlıyı hindistan cevizinde yuvarlayın. Servis tabağına alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 16 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.