Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mantar Pane

(Mantar Pane nasıl yapılır)

Mantar Pane için kullanılan malzemeler :
12 iri mantar
1 yumurta
yarım kahve fincanı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
yarım limon suyu
kızartmak için sıvı yağ
tuz
maydanoz

Tarifi :
Mantarları limonlu suda iyice yıkayın. Her birini 3-4 parça halinde dilimleyin. Yumurtanın akını ayırıp, kar halini alıncaya kadar çırpın. Bir kapta, un, yumurta sarısı, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Sütü ekleyip, tahta kaşıkta ezerek düzgün bir kıvama gelinceye dek karıştırın. Yarım saat bekletin.

Çırpılmış yumurta akını ekleyip, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Mantarları yumurtalı karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Üzerine, maydanoz yapraklarını serpip, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Nisan 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.