Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Pritnisa

(Pritnisa nasıl yapılır)

Pritnisa için kullanılan malzemeler :
2 adet soğan
3 adet patates
biraz un, tuz
karabiber
kırmızıbiber
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
sıvıyağ.

Tarifi :
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra rendenin kalın yüzüyle rendeleyin. Soğanı da rendeleyin. Tuzu, bir miktar unu ve karabiberi patatese ilave edip karıştırın. Ayrı bir tencerede bol miktarda sıvıyağı kızdırın. Hazırladığınız harçtan kaşık kaşık alarak kızartın. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alın. Bu arada sarmısakları dövüp yoğurda katın. Hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu kızartmaların üzerine döküp, kırmızıbiber serptikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 07 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.