Ana Sayfa > Et Yemekleri > Erik Yahnisi

(Erik Yahnisi nasıl yapılır)

Erik Yahnisi için kullanılan malzemeler :
500 gr koyun eti
250 gr kuru erik
2 soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
tuz

Tarifi :
Öncelikle kuru erikleri, elin dayanacağı ılıklıktaki suda 2 saat bekletin. Bu şekilde meyve kurutma yönteminin oluşturabileceği istenmeyen kokuları önleyebilirsiniz. Yemeğe başlarken eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Tencereye üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Kaynamaya başlayınca, kevgirle köpüğünü alın. Haşlanınca, eti sudan çıkartın, güzelce süzün. Üzerine rendelediğiniz soğanları sıvayın; tuzunu serpin ve tavada margarin ile kızartın. Etleri haşlandığı suya ilave edin ve tarçın, şeker katarak kaynatın.

Erik kurularını etten artan yağda kızartın. Et pişince, erikleri ilave edip ve bir taşım daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.