Ana Sayfa > Et Yemekleri > Firik Aşı

(Firik Aşı nasıl yapılır)

Firik Aşı için kullanılan malzemeler :
2 bardak firik
yarım bardak iri bulgur
300 gr. kuşbaşı et(koyun veya tavuk eti)
1 çay kaşığı karabiber
yarım bardak nohut
1 küçük paket tereyağı
6 bardak su
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Nohut akşamdan ıslatılıp ertesi gün etle beraber güzelce haşlanır. Piştikten sonra ocaktan indirmeden tencereye firik, bulgur, tuz ve karabiber ilave edilir. Suyu çekilinceye kadar kaynatılıp altı kapatılır. Bir Tavada kızdırılan yağ üstüne boca edilip karıştırıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : kabak veya ıspanak boraniyesiyle harika olur
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.