Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Fıstıklı Humus

(Fıstıklı Humus nasıl yapılır)

Fıstıklı Humus için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı nohut
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı tahin
1 limon suyu
1 çay bardağı su

üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı

Tarifi :
Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Sonra blendere aktarılır. Üzerine su eklenir ve macun gibi olana dek çekilir. Sonra karıştırma kabına aktarılır.

Dövülmüş sarımsak ve azar azar damlatarak tahin eklenir. Bu arada sürekli karıştırılır. Limon suyu ve tuz da eklenir. Düz servis tabağına ortasını çukurlaştırarak yerleştirilir.

Tavaya tereyağı konur. Eriyince fıstıklar atılır. Açık kahverengi renginde kavrulur. Hazırlanan humusun üzerine dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,038 saniyede oluşturuldu.