Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kayısılı Çörekler

(Kayısılı Çörekler nasıl yapılır)

Kayısılı Çörekler için kullanılan malzemeler :
250 ml süt
1 tutam tuz
2-3 çorba kaşığı portakal marmeladı
500 gr un
1 küp yaş maya (42 gr)
2 çorba kaşığı tozşeker
100 gr margarin
200 gr kuru kayısı
2-3 çorba kaşığı kıyılmış şam fıstığı

Tarifi :
Sütü ısıtıp marmeladı ilave edin. Unu büyük bir kaba alıp ortasına bir çukur açın. Mayayı çukurun içine ufalayın. Şeker ve tuzu ilave edin. Biraz süt döküp çatalla karıştırın. 15 dakika dinlendirin.

Ardından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Artan sıcak sütü ve margarini ilave edin. Hamuru en az 10-15 dakika iyice yoğurun. Hamurun üzerine un serpip üzerini kapatın. Oda sıcaklağında 15 dakika kadar bekletin. Kuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin. Hamurdan 30 cm uzunluğunda bir somun şekillendirip ondan 8 eşit parça kesin. Her bir parça hamurdan birer yuvarlak çörek şekillendirin.

Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Çörekleri tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çok az su ve şam fıstığı serpin. Üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Çörekleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.