Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Karnabahar Kızartması

(Karnabahar Kızartması nasıl yapılır)

Karnabahar Kızartması için kullanılan malzemeler :
Yarım karnabahar
100 g beyaz peynir
4 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı (çırpılacak)
tuz, karabiber

Tarifi :
Çırpılmış yumurta akına beyaz peynir, yumurtanın sarısı, süt, un, sıvı yağ, biraz su ve tuz ilave edilir. Karnabaharlar parçalara ayrılır ve bu sos içinde iyice bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır.İstenilirse yoğurt, limon, krema, turşu, maydanoz karışımıyla sos yapılıp bu sosla servis edilebilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.