Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Semizotu

(Zeytinyağlı Semizotu nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Semizotu için kullanılan malzemeler :
1 demet semizotu
1 orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz
2 adet kesme şeker

Tarifi :
Semizotunun bağını çözmeden topraklı kısmını bıçakla ayırın ve en az 3 su yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzülen semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın.Soğanları ve domatesleri yemeklik doğrayın.Orta ya da küçük boy bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi ekleyin ve 2-3 dakika (domatesler eriyene kadar) kavurun.

Semizotlarını ekleyin ve (Semizotları ufalacak ve suyunu salıncaya kadar) karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin..

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.