Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Enginarlı Patates

(Fırında Enginarlı Patates nasıl yapılır)

Fırında Enginarlı Patates için kullanılan malzemeler :
1 kavanoz enginar konservesi
2 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
½ su bardağı süt kreması
1 yumurta
tuz
karabiber

Tarifi :
Enginar’ın suyunu süzüp, enginarları üçgen dilimler halindedörde bölün. Patatesleri soyup, hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanınca, ince halkalar halinde dilimleyin. Enginar ve patates dilimlerini değişimli olarak cam fırın kabına sırt sırta dizin.

Süt kreması, yumurta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp, sebzelerin üzerine gezdirerek, dökün.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Maydanoz yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.