Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Kabak

(Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Kabak için kullanılan malzemeler :
6-7 adet kabak
1 adet soğan
3 adet orta boy domates
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı
şeker,tuz
1 su bardağı su (suyun azlığını ve çokluğunu ayarlayabilirsiniz.)

Tarifi :
Önce yayvan bir tencere alıyoruz, zeytinyağını koyuyoruz, soğanlarımızı halka halka doğruyoruz. Yıkayıp alacalı soyduğumuz kabakları önce 2′ye daha sonra 4′e bölüyoruz ve soğanların üzerine yayıyoruz kabakların üzerinede kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğruyoruz sarımsağını, şekerini, tuzunu ve suyunu koyup pişirmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın ince ince doğradığımız maydonozlarıda üzerine serpiştiriyoruz ve soğutarak servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.