Ana Sayfa > Çorbalar > Süleymaniye Çorbası

(Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır)

Süleymaniye Çorbası için kullanılan malzemeler :
250 gr kırmızı mercimek
125 gr ıspanak
125 gr margarin
1 çorba kaşığı un
yarım adet havuç
yarım adet domates
yarım adet kabak
yarım adet soğan
yarım adet patates
2 diş sarmısak
yeterince su
1 çay kaşığı tuz

köftesi için :
125 gr yağsız kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün. Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin. Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun. 3 su bardağı su ilave edip pişirin.

Köftesi için:
Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin. Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin. Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın. Bu köfteleri yağda kızartın. Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirip ateşten alın.

Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.