Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Yoğurtlu Patates Yuvası

(Yoğurtlu Patates Yuvası nasıl yapılır)

Yoğurtlu Patates Yuvası için kullanılan malzemeler :
4 adet patates
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
tuz,toz kırmızı biber
zeytinyağı,limon suyu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çorba k. mayonez
süslemek için:
taze nane

Tarifi :
Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. İçine zeytinyağı,limon, tuz, karabiber ekleyin. Daha sonra yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Çok ince kıyılmış maydanoz ve dereotu içinde yuvarlayarak bulayın. Ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp içine mayonezli ve sarımsaklı yoğurt doldurun. Taze nane ve toz kırmızı biber ile süsleyin. Soğuk servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.