Ana Sayfa > Tatlılar > Maskara

(Maskara nasıl yapılır)

Maskara için kullanılan malzemeler :
500 gr.böğürtlen
1 su bardağı krema
1/4 su bardağı su
3/4 su bardağı şeker

Tarifi :
Böğürtlen, su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup kapağını kapatarak kısık ateşte böğürtlenler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tencereyi ateşten alıp böğürtlenleri tahta bir kaşıkla bastırarak süzgeçten geçirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

Ayrı bir kaseye soğuk kremayı koyup yumurta teli ile koyu ve sert olana kadar çırpın. Böğürtlenleri kremaya katıp tek kişilik kaselere boşaltın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.