Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Muzlu Pankek

(Muzlu Pankek nasıl yapılır)

Muzlu Pankek için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet muz
yarım çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı bal

Tarifi :
Unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu bir kap içine koyup, karıştırın. Ardından içine çatalla ezdiğiniz 1 adet muzu, sütü, yumurtayı, vanilyayı, sıvıyağı ekleyin ve hepsini blenderdan geçirin. Isıtılmış teflon tavaya bu karışımdan birer kepçe koyarak, biraz kalın ve yuvarlak şekilde pişirin. Tavaya yağ koymaya gerek yok, çünkü pankekin içindeki yağ pişmesi için yeterlidir. Üzeri delik delik olunca, altı ise hafif kızarınca ters çevirin. Diğer yüzü de piştikten sonra üst üste tabağa yerleştirin. Üzerine diğer muzu dilimleyip koyun, bal dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.