Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Neşeli Kurabiyeler

(Neşeli Kurabiyeler nasıl yapılır)

Neşeli Kurabiyeler için kullanılan malzemeler :
1 yumurta (oda ısısında)
150 gram tereyağı
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket tahta şiş
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı un
300 gram hazır şeker hamuru
krema için: 1 yumurta akı
250 gram pudraşekeri
2 damla limon suyu
gıda boyaları
şeker hamurunu yapıştırmak için: yarım çay bardağı bal

Tarifi :
Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Buğday nişastası serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığında açın. Değişik kalıplarda istediğiniz şekillerde kesin. Alt taraflarından dikkatlice tahta şişleri geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Spatula yardımı ile kurabiyeleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın ve iyice soğuması için bekletin. Hazır şeker hamurunu gıda boyaları ile istediğiniz şekilde rendeledikten sonra, tezgah üzerinde ince açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurunu da kesin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bal sürerek şekerlemeleri yapıştırın. Krema için pudraşeker, yumurta akı ve limon suyunu mikserle şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Arzu ederseniz gıda boyası ile renklendirin. Yağlı kağıttan külah şekli vererek sıkma torbası hazırlayın. Akışı sağlayacak kısmın çok ince olmasına özen gösterin. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup şeker hamurunun üzerine istediğiniz şekli verin. 4-5 saat kadar kurumaya bırakın. Servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.