Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi

(Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi nasıl yapılır)

Keten Tohumlu Kuru Meyveli Bisküvi için kullanılan malzemeler :
bir buçuk su bardağı tam buğday unu
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ince doğranmış karışık kuru meyve
yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
yarım su bardağı ceviz veya yerfıstığı veya fındık (ince ya da arzu edilirse irice çekilmiş)
1 çorba kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat

Tarifi :
Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha sonra portakal kabuğu rendesi, ceviz, keten tohumu ve tarçını ekleyin. En son portakal suyunda erittiğiniz karbonatı da ilave edin. Tüm bu karışımla yumuşak elde edin. Yarım saat buzdolabı poşetine sararak bekletin. Dinlenen hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. İstediğiniz şekilde kalıplar kullanarak kesin. Ya da direk yağlı kağıt serili tepsiye yayın. (Arzu ederseniz üzerine 1 çorba kaşığı keten tohumu serpebilirsiniz.) kare ya da baklava şeklinde dilimleyin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.