Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Hurmalı Kurabiye

(Hurmalı Kurabiye nasıl yapılır)

Hurmalı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
hamuru için :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı kakao
alabildiği kadar un (yaklaşık 6 su bardağı)
bulamak için ½ su bardağı toz şeker

içi için :
1 su bardağı hurma
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

Tarifi :
Hurmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkartalım ve ince ince doğrayalım.

İçine fındığı ve tarçını ilave edelim.
Hamuru için yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.

Hindistan cevizi ve zencefili ekleyelim.
Kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edelim ve yoğuralım.

Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edelim.
Hamur hazır olunca iki eşit parçaya bölelim.
Parçanın birine kakaoyu ekleyip hamurun her tarafı eşit kakaolu oluncaya kadar yoğuralım. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp ortasını açalım.

Harcımızdan koyup yuvarlayalım.
Toz şeker bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp 170C de üzeri hafif pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.