Ana Sayfa > Tatlılar > Çikolata Kayığında Çilek

(Çikolata Kayığında Çilek nasıl yapılır)

Çikolata Kayığında Çilek için kullanılan malzemeler :
125 gr. bitter çikolata
1 poşet toz şanti
1,5 çay b. süt
çilek
taze nane

Tarifi :
Bitter çikolatayı eritin. Fırça ile mekik şeklindeki slikon kek kalıbının boşluklarına sürerek çikolatanın mekik şekli almasınısağlayın. Kalınca sürmelisiniz. Aksi takdirde kalıptan çıkartırken kırılabilir. Kalıbı derin dondurucuda soğutun. Çikolata sertleşince dondurucudan alıp süt ile çırptığınız toz şantiyi içlerine doldurun.
Kalıptan çikolata kayıklarını ayırıp üzerini kesilmiş çilek ve taze nane ile süsleyin. Hemen yenmeyecekse buzdolabında muhafaza edin. Yaz için hafif ama görüntüse mükemmel bir tatlı.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.