Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kırmızı Biber Ve Zencefilli Tavuk

(Kırmızı Biber Ve Zencefilli Tavuk nasıl yapılır)

Kırmızı Biber Ve Zencefilli Tavuk için kullanılan malzemeler :
3 adet tavuk but
2 adet soğan
1 tutam zencefil
2 diş sarımsak
2 çay bardağı sıvı yağ
4 tane etli kırmızı biber
8 adet kakule
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam tuz
1 tutam kırmızı biber
1 tutam kişniş
tutam nane

Tarifi :
Soğanımızı ortadan ikiye bölelim. Zencefili temizleyelim. 2 adet kırmızı biberin çekirdekli kısmını çıkarıp şeritler halinde keselim. Soğan, zencefil, kırmızı biber, sarımsak ve bir bardak suyu blenderda karıştıralım. Yağımızın yarısını geniş bir tencerede ısıtalım. Kakuleyi ilave edip 1-2 dakika kadar kavuralım. Pul biber ve kırmızı biberle hazırladığımız karışımıda ekledikten sonra sürekli karıştırarak 15 dakika pişirelim. Tavuk butlarını ve çili biberlerini ekleyelim. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.Kalan kırmızı etli biberleri fırın yada elektirkli ızgarada 5 dakika kadar 2 taraflı olarak közleyelim. Kabuğunu soyup çekirdekli kısımlarını çıkaralım. Kalın şeritler halide doğrayıp tavuğumuza ekleyelim. Tuz ve karabiber serpelim. Taze kişniş ve nane ile süsleyerek servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.