Ana Sayfa > Et Yemekleri > Mayonez Soslu Kaparili Et

(Mayonez Soslu Kaparili Et nasıl yapılır)

Mayonez Soslu Kaparili Et için kullanılan malzemeler :
3 adet havuç
1 demet taze soğan
2 adet defne yaprağı
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kutu kapari
1 paket ton balığı
2 kaşık mayonez
1 su bardağı yoğurt

Tarifi :
Havuçları ve taze soğanları temizleyip doğrayalım. Havuç, soğan, defneyaprağını tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave edelim ve orta ateşte su kayanayıncaya dek pişirelim. Ardından eti ekleyip ateşi kısalım. Et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirelim. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakalım.Sonra kapariyi ve tonbalığını iyice süzüp 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu mikserde püre halinde ezelim. Hazırladığımız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığımız kapariyi ilave edip salata yapraklarıyla servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.