Ana Sayfa > Salatalar > İtalyan Usulü Patlıcan Salatası

(İtalyan Usulü Patlıcan Salatası nasıl yapılır)

İtalyan Usulü Patlıcan Salatası için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
1 adet limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 adet kırmızı biber
250 gr yoğurt
2 kaşık mayonez
3 dal sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 adet sarı dolmalık biber

Tarifi :
Patlıcanları ocakta, fırında ya da mangal ateşinde yumuşayıncaya kadar közleyin. Yanmış kabuklarını akan suyun altında yukarıdan aşağıya doğru soyun. Eğer patlıcanların kararmasından endişe ediyorsanız, bir limon suyu ve yarım su bardağı zeytinyağını karıştırıp patlıcanların üzerine aktarın. Bu şekilde bekletirseniz patlıcanlar kararmayacaktır.Diğer taraftan, biberleri de fırın ızgarasında közleyip birer santimlik parçalar halinde dilimleyin. Yoğurt ve mayonezi geniş ve derin bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları ilave edip karıştırın. Tuzu da ekledikten sonra iyice çırpın. Patlıcanları kesme tahtasının üzerinde incecik dilimleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine limon suyu, tuz ve zeytinyağını gezdirip doğranmış biberleri ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karışıtırıp üzerine mayonezli yoğurdu gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.