Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Yeşil Mercimekli Bükme

(Yeşil Mercimekli Bükme nasıl yapılır)

Yeşil Mercimekli Bükme için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
1 kase yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık haşhaş

Tarifi :
İlk yufka yayılıp üzerine yağ ile haş haş sürülür, ikinci yufka üzerine serilir üzerine haş haş ile yağ sürülüp önce dörde daha sonra o dört parça da, bir parça üçe bölünmek suretiyle kesilir.Yufkaların geniş tarafına mercimekten bolca konularak rulo şeklinde sarılır. Üzerine kalan haşhaş ve yağlı karışımından sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.