Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > İkliçe (Paskalya Çöreği)

(İkliçe (Paskalya Çöreği) nasıl yapılır)

İkliçe (Paskalya Çöreği) için kullanılan malzemeler :
500 gr un
300 gr şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 litre süt
50 gram yaş maya
50 gram mahlep
50 gr dövülmüş anason
çörek otu
2 adet yumurta

Tarifi :
Bütün malzemeler unla beraber yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edildikten sonra çöreklere istenilen şekil verilip üzerleri yumurtalanıp 30 dakika fermante edilmeye bırakılır. 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.