Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Balıklı Börek

(Balıklı Börek nasıl yapılır)

Balıklı Börek için kullanılan malzemeler :
20 gr taze levrek fileto (ince uzun doğranmış)
10 gr havuç julien
10 gr kabak julien
10 gr domates julien
10 gr kuru soğan
15 gr taze kaşar
5 gr taze doğranmış karışık baharat
2 gr tuz
1 gr biber
½ çbk tereyağ ya da margarin
üçgen kesilmiş taze yufka

Tarifi :
Bir kap içerisine tereyağı ya da margarin konulup eritilir, daha sonra sırasıyla soğan, havuç, kabak, domates ve levrekler atılıp hafif sotelenir, tuz, biber ve baharatlar ilave edilir. Bu karışım dinlendirmeye bırakılıp rendelenmiş kaşarı ilave edilir.. Üçgen kesilen yufkalara bu iç konulup sarılır. Derin ve kızgın yağda börekler kızartılır ve servis edilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.