Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Papaz Yahnisi

(Papaz Yahnisi nasıl yapılır)

Papaz Yahnisi için kullanılan malzemeler :
İki küçük palamut
5 adet orta boy soğan
2 küçük havuç
4-5 diş sarmısak
1 1/2 fincan zeytinyağı
1 fincan domates salçası
1 kahve kaşığı kırmızı biber veya karabiber
Bir tatlıkaşığı kırmızı biber veya karabiber
Bir tatlı kaşığı tuz
1 bardak su ya da 1/2 bardak su ve limon.

Tarifi :
Halka halinde kesilmiş, bol suyla yıkanmış palamutları iyice süzdürdükten sonra hafifçe tuzlayarak bir kaba koyun. Zeytinyağının yarısını bir tencereye koyun, kızdırı. Yarım halka halinde ince doğranan soğanları, zeytinyağlı tencerede 15 dakika kavurun. Soğanlar esmerleşince havuçları da ince bir biçimde doğrayın, çentilmiş sarmısaklarla birlikte tencereye katın. Tencere kıvama gelince, zeytinyağının geri kalan kısmını, domates salçasını, kırmızı veya karabiberi, tuzu, suyu katarak orta ateşte 15 dakika pişirin. Bu harcın yarısını bir tepsiye aktarın ve üzerine balık dilimlerini sıralayın. Harcın diğer yarısıyla balıkları örtün. Önce kapağı açık, sonra da kapağı kapatılan tepside orta ateşte 25 dakika süreyle tutun. Palamut papaz yahnisi ılık veya soğuk olarak, limon sıkarak yenir.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Graten yapacağınız yemeğin üzerine galeta tozu serperek daha iyi kızarmasını sağlayabilirsiniz.