Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ispanaklı Tart

(Ispanaklı Tart nasıl yapılır)

Ispanaklı Tart için kullanılan malzemeler :
8 milföy hamuru
2 yumurta
1 çay bardağı su
1/2 kg ıspanak
tuz
1/2 su bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzerine:
1 yumurta

Tarifi :
4 milföy hamuru üst üste koyulur ve açılır. Tart kalıbı yağlanır ve açılan hamur buna yerleştirilip fırında biraz pişirilir. Bir tencereye sıvı yağ koyulur, ıspanaklar doğranıp
tencereye ilave edilir. Tuzu eklenir ve kavrulur. İçine beyaz peynir, yumurtalar, pulbiber koyulur biraz su eklenip pişirilir. Hazırlanan bu harç fırında biraz pişirilen tart kalıbıbdaki hamurun içine koyulur. üzerine kaşar rendesi dökülür. Kalan 4 milföy hamuru da üst
üste koyularak açılır ve tart kalıbının üstünü tamamen kapatacak şekilde yerleştirilir. Üzerine yumurta sürülüp kaşar rendesi döküldükten sonra fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.