Ana Sayfa > Çorbalar > Hamur Çorbası

(Hamur Çorbası nasıl yapılır)

Hamur Çorbası için kullanılan malzemeler :
Hamuru için:
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler:
1 kase yoğurt
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Nane
kırmızıbiber
1 çorba kaşığı yağ

Tarifi :
Hamuru yoğurup, ufak kareler şeklinde kesin.Tencerede suyu kaynatın, tuzu ve hamuru ekleyip pişirin. Yoğurdu çırpıp ılıştırın çorbaya ekleyin. Tavaya yağ koyup nane ve kırmızıbiberi yakın. Çorba piştikten sonra üzerine yaktığınız nane ve kırmızıbiberden dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.