Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Susamlı Kurabiye

(Susamlı Kurabiye nasıl yapılır)

Susamlı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
125 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 çay bardağı su
yarım limon suyu
1 p. kabartma tozu
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tam buğday unu
alabildiği kadar un

Tarifi :
Önce oda sıcaklığındaki tereyağı ve zeytinyağı bir kaba alınarak karıştırılır. Buna yumurtanın beyazı eklenir, sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılır. Elde edilen karışıma yarım limon suyu ve 1 çay bardağı su eklenir. 1 su bardağı tam buğday unu, soya unu ve alabildiği kadar un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılarak karışıma ilave dilir.

Hamurun tuzu ayarlanır hamura kurabiye kalıpları ile şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Ayrılan yumurta sarısı üzerine sürülür ve susam da eklenerek fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,048 saniyede oluşturuldu.