Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kirazlı Tart

(Kirazlı Tart nasıl yapılır)

Kirazlı Tart için kullanılan malzemeler :
2.5 su bardağı un
125 gr. margarin
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay bardağı soğuk su

kreması için:
2 yumurta
50 gr.margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi
tarçın
3 çorba kaşığı badem
kiraz
kayısı
1 çorba kaşığı un

üzeri için:
2 yumurta
50 gr. margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi
tarçın
3 çorba kaşığı badem
kiraz
kayısı
1 çorba kaşığı un

Tarifi :
Karıştırma kabına 2,5 su un alınır. Üzerine oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, yumurta ve yarım çay bardağı soğuk su alınarak hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur tart kalıbına yayılarak yarı kıvamda pişirilir.

Bu arada kreması hazırlanır. Bunun için; 2 yumurta, oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi, tarçın, badem ve 1 çorba kaşığı un karıştırma kabına alınarak karıştırılır. Hazırlanan krema yarı pişmiş tart hamurunun üzerine yayılır. Daha sonra üzerine kiraz ve kayısılar dizilerek pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.