Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Tatlı Ekmek

(Cevizli Tatlı Ekmek nasıl yapılır)

Cevizli Tatlı Ekmek için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
1 paket yaşmaya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1 limon kabuğu rendesi
2 yumurta

iç malzemesi için:
250 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 çay bardağı bal
1 yumurta beyazı

üzeri için:
pudra şekeri

Tarifi :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Unun ortasına 1 paket yaş mayayı alın. Yaş mayanın üzerine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı su, eritilmiş tereyağı, 2 adet yumurta ilave edin. 1 adet limon kabuğu rendesi ekleyin. Hamuru elinizle yoğurup biraz yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun yarısını kek kalıbına boşaltın. İç malzemesi için cevizleri kırın. Cevizlerin üzerine toz şeker, tarçın, vanilya, bal ve 1 adet yumurta akını ilave edip karıştırın.

Kek kalınlığındaki hamurun üzerine iç malzemeyi ekleyin. Kalan hamuru iç malzemenizin üzerine ilave edin. Eliniz ile hamura iyice bastırın. Cevizli tatlı ekmeği yaklaşık 30 dakika mayalanmasını bekleyin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.