Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Mantarlı Tencere Böreği

(Mantarlı Tencere Böreği nasıl yapılır)

Mantarlı Tencere Böreği için kullanılan malzemeler :
4 yufka
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ

iç harcı için:
kase gr mantar
3 sosis
100 gr kaşar peyniri

Tarifi :
Tencerenizi sıvıyağ ile yağlayın. Mantar ve sosisi sıvıyağda soteleyin. Diğer tarafta bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtaları karıştırarak bir sosyapın. Tencerenize bütün bir yufka serin. 2. yufkayı parçalayarak yerleştirin. Sostan döküp 3. yufkayı da üzerine parçalayın. İç harcı koyup son yufyayı da üzerine parçalayın. Yine sostan döküp sarkan yufkaları üzerine kapatın. Kalan sosu da döküp fırının en altın bir üst rafında 200 derecede pişirin. Ters çevirip dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.