Mantarlı Tencere Böreği için kullanılan malzemeler :
4 yufka
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
iç harcı için:
kase gr mantar
3 sosis
100 gr kaşar peyniri
Tarifi : Tencerenizi sıvıyağ ile yağlayın. Mantar ve sosisi sıvıyağda soteleyin. Diğer tarafta bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtaları karıştırarak bir sosyapın. Tencerenize bütün bir yufka serin. 2. yufkayı parçalayarak yerleştirin. Sostan döküp 3. yufkayı da üzerine parçalayın. İç harcı koyup son yufyayı da üzerine parçalayın. Yine sostan döküp sarkan yufkaları üzerine kapatın. Kalan sosu da döküp fırının en altın bir üst rafında 200 derecede pişirin. Ters çevirip dilimleyerek sıcak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009