Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pırasalı Arnavut Böreği

(Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır)

Pırasalı Arnavut Böreği için kullanılan malzemeler :
1 çorba tuz
alabildği kadar un

ara katlar için:
sıvıyağ

üzeri için:
1 yumurta

iç harcı için:
1 kg pırasa
50 gr. pastırma
1 çorba k. salça
ayçiçek yağı
tuz, karabiber

Tarifi :
Önce karıştırma kabına unu alıp tuz ile karıştıralım. Üzerine sıvıyağ ve su ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp denlenmeye bırakalım. Bu arada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp şöyle bir çevirelim. Daha sonra üzerine ince doğranmış pırasaları ilave edelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Dinlenen hamuru olabildiğince ince merdane ile açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp 5 dakika bekleyelim. Elimizle iyice hamuru inceltelim. Kenarlarından mektup zarfı gibi katlayalım. Tekrar sıvıyağ sürüp birkez daha katlayalım.
Hamurumuz dikdörtgen bir şekil aldı. Kısa kenarına pırasalı harçtan koyup bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip yağlanmış tepsiye alalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene kadar yapalım. Tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim. Daha sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,045 saniyede oluşturuldu.