Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Sebzeli Levrek Buğulama

(Sebzeli Levrek Buğulama nasıl yapılır)

Sebzeli Levrek Buğulama için kullanılan malzemeler :
2 adet levrek balığı
5 adet domates
2 adet soğan
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın. Bir fırın kabına dizin.Sos için bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar iyice kavrulunca, doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun. En son rendelenmiş, blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun.

Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin.Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin, fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün. 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.