Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Mısırlı Biber Dolması

(Mısırlı Biber Dolması nasıl yapılır)

Mısırlı Biber Dolması için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı amerikan pirinci
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
8 adet büyük boy dolma biber
100 gr. doğranmış yeşil acı biber
1-1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kimyon
1 çay kaşığı toz karabiber
50 gr. kaşar peyniri (isteğe bağlı)
400 gr. konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
300 gr. konserve mısır (suyu süzülmüş)
1 baş orta boy doğranmış soğan
süslemek için kırmızı biber halkaları

Tarifi :
Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün. İçlerini tuz ve biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın.

Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin.

Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.