Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Suba

(Suba nasıl yapılır)

Suba için kullanılan malzemeler :
2 adet orta boy patates
3 adet orta boy havuc
4 adet orta boy pancar
ton balığı
mayonez

Tarifi :
Patatesler küp küp doğranıp haşlanır. Havuç ve pancar haşlandıktan sonra rende yapılır. Yuvarlak bir kaba Patates mayonez ile karıştırılıp en alta yerleştırılır karışıma cok az karabiber ve tuz ilave edilebilir.

Üzerine havuc mayonez ile karıştırılıp kat şeklinde yerleştirilir. Mayonezin çok fazla kullanılmamasi iyi olur. Havucun üzerine ton balığı yağsız olarak yaydırılır. balığın üzerine istenirse 1 tabaka daha mayonezli patates eklenir. En üste pancar rendeleri tum karışımı kaplayacak şekilde yerlestirilir. Üzerinede çok az mayonez eklenir.

Biraz dolapta dinlendirdikten sonra dilimlenerek afiyetle yenir. Dolapta 2 gun rahatca saklanabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.